Anadolu Grubu, McDonald's Türkiye'nin hisse satışını gerçekleştirdi
Yazar: Editör 03.02.2020 816 0
Paylaş

McDonalds Türkiye’nin hisselerini elinde bulunduran Anadolu Grubu, İşletmeci iştiraki olan Anadolu Restoran İşletmeleri’ni Birlesik Holding’e sattığını KAP'a birdirdi.

Anadolu Grubu Holdinge bağlı ortaklığı olan Anadolu Restoran’ın % 100 hissesini Birlesik Holdinge sattı. Bu satışın 280 milyon liralık bir bedelle gerçekleştiği ifade edildi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklama şöyle:

Bildirime ulaşmak için tıklayın

“06.05.2019 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere, bağlı ortaklarımızdan Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti. (‘McDonald’s’, ‘Anadolu Restoran’) ile alakalı olarak stratejik seçenekleri araştırmak ve bu gayeyle gerektiğinde üçüncü kişiler ile görüşmeler yapmak üzere bir yatırım bankası veya aracı kurumun yetkilendirilmesine karar verildiği bildirilmişti. Bu kapsamda mevcut durum itibariyle görüşmeler tamamlanmış olup, Anadolu Restoran sermayesinin % 100’ünü temsil eden hisselerini Birlesik Holding Limited şirketine satışının yapılması için hisse devir protokolü imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği içinde sonuçlandırılması öngörülmektedir. Söz konusu hisse devir protokolüne göre, Anadolu Restoran’ın hisse değeri 280.739.431 TL olarak belirlenmiştir. Rekabet Kurumu onayı sonrasında hisse devri yapılacak olup, kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın