Top Gear, F-35 ile McLaren Speedtail'i pistte karşı karşıya getirdi
Yazar: Editör 03.02.2020 735 0
Paylaş

Otomobil incelemeleri ve karşılaştırmaları konusunda uzun yıllardır memnuniyetle izlediğimiz TOP GEAR, yaklaşık 12 yılın ardından tekrar bir süper spor otomobil ile savaş uçağını karşı karşıya getirdi. Yıllar önce Bugatti Veyron ile Eurofigher Typhoon yarışmış, bu mücadeleyi Bugatti kaybetmişti. Ancak bu yarış ortaya müthiş görüntüler sunmuştu. Formula 1 araçlarını da sık sık uçakların karşısına görüyoruz.

Bu kez pistte karşılaşanlar ise McLaren Speedtail ve F-35 'di. Bu mücadelenin kazananı belli olsada izleyicilerin heyecanlı bekleyişleri yine değişmedi. McLaren Speedtail, 1.055 beygirlik motoru ve saatte 400 kilometreyi bulan hızıyla bugüne dek üretilmiş Mclaren'in hızlı modeli olma özelliğini de taşıyor. F-35'e geldiğimizde ise şuanda savaş jetleri arasında en hızlı ve en gelişmiş jet olarak kabul ediliyor. F-35’in azami hızı saatte 2.000 km buluyor.

Otomobillerin savaş jetlerini pistte devirebilmesi fiziksel ve donanımsal nedenlerle pek mümkün olmasa da bu iki türün bir araya gelmesi izleyiciler için heyecan kaynağı olmaya devam ediyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın