İBB, İstanbul Kart yerine kullanılacak mobil uygulamayı test etmeye başlıyor
Yazar: Editör 03.02.2020 765 0
Paylaş

İBB'den verilen bilgilere göre mart ayında öncelikle metrobüste olmak üzere İstanbul kart yerine İBB'nin yeni mobil uygulamasının test süreci başlayacak.

İndir, yükle, okut, geç mottosuyla geliştirilen sistemin kartlı sistemin yerini alması öngörülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin teknoloji iştiraki olan BELBİM A.Ş.'nin geliştirmiş olduğu yeni uygulama ile İstanbullular, toplu taşımada artık akıllı telefonlarındaki karekod sistemi ile ödeme yapabilecekler

TÜYAP Kongre Merkezi'nde yeni projelerini tanıtan BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbulluları n hayatını kolaylaştıracak yeni projeleri anlattı.

İstanbulkart'ı ulaşım kartı olmaktan çıkartarak İstanbul'daki belediye ile ilgili tüm hizmetlerin ödeme noktası haline getirmek istediklerini belirterek bu noktada müzelere giriş dahil farklı çalışmalarının olduğunu iletti.

Uygulamanın detayı hakkında bilgi veren Karadeniz, İndir, yükle, okut, geç mottosuyla artık mobil uygulama üzerinde karekod uygulaması ile vatandaşların telefonlarını ulaşımda kullanabileceklerini belirtti. Pilot uygulamanın metrobüsle başlayacağını ardından metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarının da bunu izleyeceğini ve uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte vatandaşların plastik kart taşımalarına gerek kalmayacağını aktardı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın