Apple, iOS'a ChatGPT Entegrasyonu İçin Hazırlıklara başladı
Yazar: Editör 13.05.2024 149 0
Paylaş

Apple, on yılın en büyük yeniden yapılanmasını gerçekleştirdikten sonra, iPhone'lara üretken yapay zeka getireceğini duyurmayı planlıyor.

Apple'ın en üst düzey yazılım yöneticileri, geçen yılın başlarında, şirketin sanal asistanı Siri'nin bir beyin nakline ihtiyacı olduğuna karar verdiler.

Karar, yöneticiler Craig Federighi ve John Giannandrea'nın, OpenAI'nın yeni sohbet botu ChatGPT'yi haftalarca test ettikten sonra geldi. Ürünün, şiir yazabilen, bilgisayar kodu oluşturabilen ve karmaşık soruları yanıtlayabilen üretken yapay zeka kullanımı, şirketin çalışmalarına hakim iki kişi tarafından belirtildi. Siri'nin eskimiş görünmesine neden oldu, ancak bu kişilerin isimleri açıklanmadı.

2011'de her iPhone'da orijinal sanal asistan olarak tanıtılan Siri, yıllarca bireysel taleplerle sınırlı kalmış ve hiçbir zaman bir konuşmayı takip edememişti. Sık ​​sık soruları yanlış anlıyordu. Öte yandan, ChatGPT, birisinin San Francisco'daki hava durumunu sorduğunu ve ardından "New York'ta nasıl?" dediğinde, bu kullanıcının başka bir tahmin istediğini biliyordu.

Yeni teknolojinin Siri'yi geride bıraktığı gerçeği, teknoloji devinin on yılı aşkın bir süredir en büyük yeniden yapılanmasını başlattı. Teknoloji endüstrisinin yapay zeka yarışında yetişmeye kararlı olan Apple, üretken yapay zekayı bir direk proje olarak belirledi - şirketin bir on yıllık inisiyatifler etrafında çalışan çalışanlarını organize etmek için kullandığı özel, iç etiketidir.

Kaynak : https://www.nytimes.com/2024/05/10/business/apple-siri-ai-chatgpt.html

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın