BMW, 2020'de iDrive 7.0 sistemine sahip araçlarda Android Auto özelliğine kavuşacak
Yazar: Editör 12.12.2019 929 0
Paylaş

Ünlü Araba markası BMW, gelecek yazdan itibaren, Android telefonlarınızı arabaya bağlayabilmenizi sağlayacak Android Auto özelliğini duyurdu.

Ünlü Araba markası BMW, gelecek yazdan itibaren, Android telefonlarınızı arabaya bağlayabilmenizi sağlayacak Android Auto özelliğini duyurdu. Yapılan baskılardan sonra Almanyalı otomobil üreticisi, iDrive 7.0 kontrolör sistemine Android Auto desteğini katacağını açıkladı. Bunun yanında BMW, iOS cihazlarını bağlamak için kullanılan Apple CarPlay özelliğini etkinleştirmek için talep edilen ücretten de vazgeçtini duyurdu.

BMW, Kullanıcı Yorumlarını Dikkate Aldı

Şirketin ürün yöneticiminden sorumlu Peter Henrich yapmış olduğu açıklamada: “Birçok BMW kullanıcısı, yoldan sapmadan ve dikkatlerinin dağılmadan, bazı Android akıllı telefon özelliğini güvenli bir biçimde kullanmak için BMW içerisinde Android Auto sisteminin önemini vurguladı.” İfadelerine yer verdi. Bu açıklamaların devamında ise Temmuz 2020’den itibaren iDrive 7.0 sistemine sahip olan tüm arabalarda Android Auto sistemi bulunacak.

Geçtiğimiz yaz Google, Android Auto sistemi üstünde yapmış olduğu güncelleme ile 2015’deki ilk halinden oldukça farklı konuma getirdi. Günümüzde bir bağlantı yapmak için her hangi bir kablo kullanmamıza gerek yok fakat bu belirli; Pixel, Nexus, Glaxy, Note cihazlarında geçerlidir.

Android Auto ve Apple CarPlay sistemiyle beraber BMW kullanıcıları, ekstra hiçbir ücret ödemeden telefonlarını istedikleri gibi bağlayıp kullanabilecekler.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın