Bosch, Akıllı gözlük alanında "Light Drive" teknolojisi ile damga vurmaya hazırlanıyor
Yazar: Editör 02.01.2020 912 0
Paylaş

Bosch, akıllı gözlüklerde kullanılmak üzere geliştirmiş olduğu yeni teknolojisi "Light Drive"ı duyurdu. CES 2020 etkinliğinde tanıtılacak olan teknoloji, akıllı gözlük piyasasına büyük yenilikler kazandıracak. Bosch, Light Drive teknolojisini kullanan akıllı gözlüklerin 2021 senesinde piyasada olacağını belirtiliyor.

Akıllı ürünler, gün geçtikçe biraz daha yaygınlaşıyor ve hayatımıza giriyor. Teknoloji üreticileri, farklı özelliklere sahip olan akıllı ürünlerle tüketicilerin karşısına çıkıyorlar ve bu ürünler çoğunlukla tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırmaya odaklanıyor. Şimdi de dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Bosch, yeni bir akıllı gözlük teknolojisi ile tüketicilerin karşısına çıktı.

Bugüne dek bir çok akıllı gözlük modeli üretildi. Ancak bu akıllı gözlükler, bazen yeterli batarya kapasitesini sağlayamıyor bazen da istenen ergonomik yapıda olmuyorlardı. Ancak Bosch, "Light Drive" isimli yeni teknolojisi ile akıllı gözlüklerin bir gün boyunca rahatlıkla kullanılabileceğini iddia ediyor.

Bosch'un Light Drive teknolojisi, bir çok perspektiften rakiplerine fark atıyor. Bosch'a göre Light Drive, şuana kadar geliştirilen ilk gün boyu kullanılabilecek şeffaf akıllı gözlük durumunda. Benzer ürünlere oranla % 30 küçük olan Light Drive, bu özelliği ile de dünyanın en küçüğü olmayı başarıyor. Tüm bunlara ilave olarak yalnızca 10 gram ağırlığındaki Light Drive, dünyanın en hafif çiplerinden birine sahip olacak.

Light Drive, şeffaf akıllı gözlüğü güneş altında bile kullanılabilecek. Light Drive, içerdiği özellikler ile tüketicilerin yaşamlarını ciddi anlamda kolaylaştıracak gibi duruyor. Bosch'a göre Light Drive, tüketiciler için gözlük camına çeşitli mesajlar yansıtabiliyor ve kullanıcılar, bu mesajların kontrolünü gerçekleştirebiliyorlar.

Light Drive teknolojisinin diğer özellikleri arasında ise takvim, aramalar, hatırlatıcılar, navigasyon ve hatta üçüncü parti mesajlaşma uygulamalarını çalıştırabilecek. Bosch, Light Drive ile kullanıcıların özellikle araç kullanımı sırasında rahat edeceklerini söylüyor.

Almanya merkezli teknoloji devi, akıllı saatlerde kullanılmak üzere geliştirmiş olduğu yeni teknolojisini 7 Ocak'ta başlayacak olan CES 2020 etkinlikleri kapsamında tüketicilerle buluşturacak. Light Drive teknolojisine sahip olan akıllı gözlükler ise 2021 senesinde tüketicilerin hizmetine sunulmuş olacak.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın