Bugatti, yeni aracı Chiron Sport ile yüksek hızını pekiştirdi
Yazar: Editör 02.09.2019 954 0
Paylaş

Bugatti, yeni Chiron’un hızıyla adeta gövde gösterisi yaptı. Saatte 490 kilometre hıza çıkan araç, Almanya’da piste çıktı.

Bugatti, en hızlı otomobile sahip olma iddiasında olmadığını sık sık söylese de özel olarak yüksek hızlara ulaşması için bir Chiron Sport üretti. Almanya’nın ünlü Ehra-Lessien pistine çıkan araç, hızın yeni kralı olmayı hedefledi. Andy Wallace tarafından ulaşılan 490,48 kilometre/saatlik hız, Alman teknik denetim derneği TÜV tarafından onaylandı ve resmi olarak geçerlilik kazandı.

Bu araç, standart Chiron Sport’tan daha farklı olarak üretildi. Şasi uzmanı Dallara ile işbirliği yapan Bugatti, lastikler için de Michelin ile ortak çalışma yürüttü. Top Gear’a göre son altı aydır bu aracın W16 motoru üzerinde çalışan Bugatti, amacına ulaşmış gözüküyor. Standart versiyondan yaklaşık 10 santimetre daha uzun olan araç, oldukça da uzun bir kuyruğa sahip.

Arka kanat ve hava freni, sabit parçalarla değiştirildi ve özel olarak sürtünmeyi en aza indirecek şekilde tasarlandı. Süspansiyon, lazer yardımıyla otomatik olarak ayarlanacak şekilde üretildi. Aracın egzozları da bir çift dikey yerleştirilmiş ikili egzoz çıkışıyla oluşturuldu. Drag etkisini azaltmak isteyen mühendisler, egzoz çıkışını mümkün olduğunca arkadan vermeye çalıştı.

Aracın içinden görüntü paylaşılmamasına rağmen aracın içinde tek bir koltuk bulunduğu ve yolcu koltuğunun yerini bir takım bilgisayarların aldığı öğrenildi. Aracın satışa çıkıp çıkmayacağı bilinmese de yeterince parası olan pek çok kişinin bu otomobilden bir tane edinmek isteyeceğine hiç şüphe yok.

Araç şu anda “neredeyse üretim aşamasındaki prototip” olarak adlandırılıyor. Araç, Agera RS’in 446 kilometrelik rekorunu tarihe gömdü

Kaynak: https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın