Çin, Sim kart alımında yüz taramayı zorunlu hale getirdi
Yazar: Editör 03.12.2019 865 0
Paylaş

Yüz tanıma ve kimlik doğrulama olduğunda Çin ilk akla gelen ülkeye dönüştü. Ülke içerisinde insanları takip etmek için yüz tanıma sistemlerine büyük yatırımlar yapan Çin hükümeti bu kez SIM kart hamlesi ile karşımızda.

Çin’de yeni bir SIM kart yani mobil hat satın almak istediğinizde artık abonelik sözleşmesine imza atmak yeterli değil. 1 Aralık’tan itibaren yürürlüğe giren yasa kapsamında, SIM kartı satın alırken insanların yüzlerinin taranması zorunlu oldu.

Çin endişe verici siber güvenlik yasasını onayladı. Çin endişe verici siber güvenlik yasasını onayladı

Günümüzde siber savaşların ve bilgi güvenliğinin öneminin artmaya devam ediyor. Çin hükumeti bu konuda adım atarak yeni siber güvenlik yasasını yürürlüğe koydu...

Çin’de SIM kart için yüz tarama şartı getirildi

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından Eylül ayında duyurulan bu yasadan önce, Çin’deki insanlar yeni bir mobil hat için sözleşme imzalamadan önce kimlik kartlarının bir kopyasını veriyorlardı.

Çin hükümeti yüz tarama zorunluluğunun “vatandaşların siber alandaki meşru haklarını ve çıkarlarını korumak” için atılan bir adım olduğunu belirtiyor. Tabii, vatandaşlar gizlilik endişeleri nedeniyle bu durumdan hiç memnun değil.

Yüz taramayı günlük hayatın bir parçası haline getiren Çin kredi onayı almaktan, ödeme yapmaya kadar birçok alanda bu teknolojiyi kullanıyor. Bu durum insanları endişelendirirken, hükümet için büyük bir avantaj.

Kaynak: https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın