Çin merkezli teknoloji devleri Google'a karşı güçlerini birleştirdi
Yazar: Editör 09.02.2020 686 0
Paylaş

Çinli merkezli teknoloji devleri Xiaomi,Huawei,Vivo,Oppo Google'a karşı güçlerini birleştirdi.

Reuters’ın yaptığı haberine göre, Çin merkezli dört teknoloji firması Google'a karşı güçlerini birleştirerek Google Play'e alternatif bir platform oluşturmak için iş birliği yapıyorlar. Amerika-Çin ticaret savaşının sonrasında Amerika'nın ambargosu söz konusu olmuştu. Çinli teknoloji dev firmalar bu ambargo karşısında işbirliği yapma kararı aldılar. Huawei,Xiaomi,Oppo, Vivo Global Developer Service Alliance platformu altında (Küresel Geliştirici Hizmet Birliği) altında güçlerini birleştiriyor.

Alınan bilgilere göre Küresel Geliştirici Hizmet Birliği, geliştiricilerin birçok farklı alandaki mobil uygulamalarının yurt dışı piyasalarda pazarlanmasına odaklanarak, bu alanda AppStore ile birlikte liderliğini sürdüren Google PlayStore'a alternatif bir olmak için çalışacak.Küresel Geliştirici Hizmet Birliği ismindeki bu platformun mart ayında açılması tahmin ediliyor. Platformun, öncelikle Rusya,Hindistan, Malezya ve Endonezya gibi 9 farklı bölgeyi kapsayacak şekilde hayata geçmesi planlanıyor.

Xiaomi’nin sözcüsü ise Reuters’a yaptığı açıklamada bu platformun Google Play Store'a rakip olmadığını belirterek, geliştiricilerin uygulamalarını Xiaomi,Vivo ve Oppo’nun ilgili uygulama mağazalarına aynı anda yüklemesini kolaylaştırmak için kullanılacağını açıkladı.

Kaynak : https://digitalage.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın