Defacto akıllı mağaza konseptini Akasya AVM'de hayata geçirdi
Yazar: Editör 22.10.2019 1079 0
Paylaş

DeFacto, e-ticaret algısını yaygınlaştırmak için akıllı mağaza uygulamasını hayata geçirdi. Akıllı aynalar ve kiosk ödeme noktalarıyla dikkat çeken yeni konsept, ilk olarak Akasya AVM’de hizmete girdi.

DeFacto, Akasya AVM’deki mağazasını yenileyerek akıllı mağazacılık konseptiyle son teknolojiyi müşterilerine sundu. Herhangi bir kasa noktası bulunmayan ve numune ürünlerin dört beden olarak sergilendiği yeni mağaza konsepti “defacto.com.tr”nin teknolojik platformlarla zenginleşmiş hali olarak tasarlandı. Mağazayı ziyaret eden müşteriler, ürünleri akıllı kabinlerde deneyerek aynalar aracılığıyla ürünlerin diğer renklerini ve fiyatını görebiliyor. Denemek istediği bedeni aynayı kullanarak müşteri danışmanlarından isteyebiliyor ardından beğendiği ürünlerin ödemesini mağazada beş farklı noktada bulunan “kiosk”lardan yaparak ürünleri satın alabiliyor. Tüketicinin satın aldığı ürünler, 24 saat içinde istediği adrese teslim ediliyor böylece süreç tamamlanıyor.

“Sektördeki dijital dönüşüme liderlik ediyoruz”

DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Şirketimizin dijital dönüşüm yolculuğunun temelini yerli yazılımlar oluşturuyor. İş süreçlerindeki ana yazılımlarımızı toplam 125 mühendisimizin çalıştığı AR-GE şirketimiz DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştiriyoruz. Akıllı mağazacılık uygulaması için toplam 1 milyon TL yatırım yaptık. Süreç tamamen dijital altyapı ile sağlanıyor. Mağazada hiçbir noktada kâğıt kullanılmıyor. Müşterilerimize dijitalleşme ve sağladığımız kolaylıkla birlikte doğal kaynaklarımızın korunmasını da ayrı katkı sunmuş oluyoruz. Ayrıca markamızla ilgili e-ticaret algısının daha da artmasına ve yaygınlaşmasına önemli katkısı olacağına inanıyoruz. Orta ve uzun vadede birçok noktada bu yeni mağaza konseptimizi açmayı planlıyoruz. Bu uygulamaya bir deneme değil uzun vadeli bir iş planı olarak bakıyoruz” dedi.

Sektör olarak nihai hedeflerinin tüm müşterilere tüm stoğu tek bir kanaldan sunmak olduğunun da altını çizen Ateş, Omnichannel uygulamaları sayesinde bu amaca ulaşmak için gereken altyapıyı sunacaklarını belirtti: “Teknolojinin getirdiği değişikliklere ayak uydurmak zorundayız. Bu doğrultuda perakende sektöründeki dijital dönüşüme liderlik ediyoruz. Özellikle Artırılmış Gerçeklik (AR) ve yapay zekâ alanlarında yaşanan gelişmeler bizi ileride hiçbir ürünün olmadığı ve sadece deneyim alanlarının bulunduğu bir yapıya götürüyor. Gelecekte kıyafetleri giymeden üzerimizde görebildiğimiz ve bize uygun bedeni öneren mağaza konseptlerini uygulayabilecek duruma geleceğiz.”

Kaynak : https://www.marketingturkiye.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın