Dünyada en fazla kullanılan sanal asistan uygulaması belli oldu
Yazar: Editör 20.12.2019 905 0
Paylaş

Google, Apple, Amazon, Microsoft ilk sırada olmak üzere bir çok teknoloji firması kendi sesli asistanını geliştirdi ve zaman içerisinde daha da iyileştirmeye çalışıyor. Peki dünyada en fazla hangi sanal asistan kullanılıyor?

Apple Siri, Google Asistan, Amazon Alexa, Microsoft Cortana gibi sesli asistanlar bir süredir hayatımızda yer alıyor ve sesli komutlarımızı dinleyerek hayatımızı daha da kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkçe dil desteği her ne kadar halen bir sorun olsa da, dünya genelinde bu asistanların kullanım oranında son dönemde ciddi bir artış göze çarpıyor.

Pazar araştırma şirketi Futuresource ise küresel anlamda kullanılan sanal asistan uygulamaları arasından en fazla kullanılanı araştırdı ve bir numarayı buldu: Apple Siri. Aynı araştırmaya göre Siri'nin kullanım oranı % 35'i bulurken, Siri'nin bu yaygın kullanımının sebebi ise Apple'ın kurmuş olduğu ekosistem. Apple Watch, Apple TV, iPad, iPhone, Mac bilgisayarları birbirine bağlayan Siri'nin bu orana ulaşması esasında şaşırtıcı değil.

Siri'nin arkasından gelen isim ise bir hayli şaşırtıcı: Microsoft Cortana. Yüzde 22'lik pazar payına sahip olan Cortana'nın Google Asistan'ı geçmiş olması büyük bir başarı elbette. Microsoft'un bu başarıyı yakalamasında hiç kuşkusuz milyonlarca bilgisayar ortamında yüklü olan Windows 10 işletim sistemi önemli bir rol oynuyor.

Google ve Amazon Alexa'nın pazar payları ise % 9'larda kalıyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın