Türkiye'den sonra Almanya'da Uber'e kısıtlama getirdi
Yazar: Editör 20.12.2019 765 0
Paylaş

Almanya yerel mahkeme, Uber'in kiralık sürücü istihdam ederek iş yapmak için gerekli lisansa sahip olmadığına hükmetti. Kararla beraber Almanya'nın yedi kentinde hizmet veren şirketin faaliyetleri duracak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da da faaliyetleri durdurulan Uber'e bir darbe de Almanya'dan geldi. Almanya'da bir mahkeme, Uber'in kiralık sürücü istihdam eden firmalar için gereken lisansa sahip olmadığına karar verdi.

2017 senesinde Avrupa Adalet Divanı tarafından alınan karar gereği, Avrupa Birliği ülkelerinde özel kiralık araç şirketleri ve onların lisanslı sürücüleriyle çalışmak mecburiyetinde olan Uber, Alman mahkemesinin kararıyla beraber Almanya'da müşterilere ulaştığı yedi şehirde fiili olarak hizmet veremeyecek.

Mahkeme lisans ihlalinin beraberinde, şirketin sevkiyat sürecine dair de sorunlar buldu. Örneğin, Uber sürücülerinin, istek işverenlerine ulaşmaksızın, uygulama yoluyla iş kabul edebilmesi bunlardan biri. Ayrıca, Alman kanunlarına göre, özel kiralık araçlar yolcusunu bıraktıktan sonra işletmesinin ana ofisine geri dönmek mecburiyetinde.

Yolcunun açısından bakıldığında ise, Uber'in hizmet sağlamış olduğu ve bu sebeple bir girişim olduğunu belirten mahkeme, şirketin Almanya'nın yolcu taşıma kanunlarına da uyması gerektiğini kaydetti.

Uber'e karşı açılan davanın sahibi Alman taksiciler birliği, yasağın geçici uygulamasının derhal başlaması için çaba gösterdiklerini açıkladı. Uber, mahkeme kararına uymadığı takdirde yolculuk başına 250 bin avroya varan cezalar ödeyebilir.

Öte yandan şirketin temyiz hakkı bulunuyor. Konu hakkında açıklamada bulunan bir şirket sözcüsü, kararı değerlendireceklerini ve Almanya'daki hizmetlerinin devamını sağlamak amacıyla bir sonraki adıma karar vereceklerini kaydetti.

Sözcü, özel kiralık araç şirketleri ve onların profesyonel şoförleriyle çalışmaya devam ederek uzun sürede Alman şehirlerinin "gerçek partneri" olmayı taahhüt ettiklerini belirtti.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın