Elon Musk'ın Yapay Zeka Şirketi xAI, 6 Milyar Dolarlık B Serisi Yatırım Turu ile Büyüyor
Yazar: Editör 28.05.2024 251 0
Paylaş

xAI, B serisi yatırım turunda 6 milyar dolar topladı. Bu yatırım turuna katılanlar arasında Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity, Suudi Prens Alwaleed Bin Talal ve Kingdom Holding bulunuyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, xAI aradığı yatırım miktarından çok daha fazlasını topladı. Bu yeni yatırım turunda toplanan 6 milyar dolar ile xAI'ın değerlemesi 24 milyar dolara ulaştı. Karşılaştırmak gerekirse, şirketin yatırım öncesindeki değerlemesi 18 milyar dolar seviyesindeydi.

Yatırımın Kullanım Alanları

Alınan bu büyük yatırım, xAI'ın ürünlerini pazara sunması, gelişmiş bir altyapı oluşturması ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırması için kullanılacak. Özellikle Grok'u desteklemek için süper bilgisayar geliştirme planları, bu yatırımın önemli bir kısmının kullanılacağı alanlardan biri olarak öne çıkıyor.

xAI ve Grok

2023 yılının Temmuz ayında Elon Musk tarafından ABD'de kurulan xAI, yapay zeka şirketi olarak dikkat çekiyor. OpenAI, Google, Anthropic ve Mistral AI gibi büyük yapay zeka şirketleri ile rekabet eden xAI, ChatGPT'ye rakip olan yapay zeka çözümü Grok'u Kasım ayında tanıtmıştı.

Henüz bir yılını doldurmamış olan xAI, kısa süre içinde oldukça büyük bir yatırım almayı başardı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın