Facebook Messenger'da hesap oluşturma yöntemi değişiyor
Yazar: Editör 30.12.2019 769 0
Paylaş

Çıktığı günden bu zamana pek çok değişikliğine tanıklık ettiğimiz Facebook Messenger, uygulamada değişiklik yapmaya devam ediyor. Şimdiye kadar yalnızca telefon numarası üzerinden hesap açılmasına imkan veren Facebook Messenger, artık telefon numarası ile hesap açılmasına müsade etmeyecek. Facebook Messenger telefon numarası ile üyelik işlemlerini durduracak. Bunun yanında Facebook hesabınızın da olması istenecek.

Facebook Messenger telefon numarası üyeliklerini durduruyor

2011 senesinden itibaren Facebook’tan bütünüyle bağımsız olarak geliştirilen uygulama, 2014 senesinde ise Facebook uygulamasından bütünüyle çıkartılmıştı. Facebook üzerinden arkadaşlarıyla konuşmak isteyen kullanıcılar, Messenger uygulamasını ayrıca yüklemek mecburiyetinde kalıyorlar.

Bunun beraberinde Messenger uygulamasından konuşmak isteyen kullanıcılar, telefon numaralarını kullanarak kişiler listesindekilerle mesajlaşabiliyordu. Ancak yeni gelecek güncelleme ile beraber bu özellik de devre dışı bırakılacak. Messenger uygulamasını kullanmak için Facebook hesabı mecburi koşullardan biri olacak.

Facebook’un bu hamlesi ile beraber Facebook’u arka planda bırakmak istemediği anlaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram ve WhatsApp uygulamalarına “from Facebook” yazısını ilave ederek Facebook markasını ön planda tuttuğu anlaşılıyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın