Facebook, "News" uygulamasını yayına aldı
Yazar: Editör 30.10.2019 772 0
Paylaş

“Gazeteciliğin ve demokrasinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak umuduyla” yaratılan, Facebook uygulaması içerisinde bir bölmede faaliyet gösterecek olan Facebook News okurların beğenisine sunuldu.

Google ile birlikte ABD’deki dijital reklam pazarının yüzde 60’ına sahip olan Facebook, yayıncılık şirketleri tarafından sektördeki dijital reklam gelirleri içerisinden hak edilenin üzerinde pay almakla suçlanıyordu. Bu duruma rağmen, The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post, Business Insider ve BuzzFeed gibi yayıncılık kuruluşları Facebook News’in lansmanında yer aldı. Yapılan anlaşmalara göre Facebook News platformunda gösterimi yapılan içerik üzerinden belirlenecek lisanslama bedelleri ilgili yayıncı kuruluşlara ödenecek.

Facebook sözcüsü yeni servisin yayıncılara içerikleri üzerinden gelir elde etme imkanı sunduğunu ancak markaların platformda reklam yayınlamalarına izin verilmeyeceğini ancak platforma yönlendirme yoluyla gelen trafiğe ve Instant Article reklamlarına engelleme yapılmayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Facebook News’te yer almak isteyen yayıncıların haber sayfası kayıt indeksinde yer alması gerekiyor. Böylelikle Facebook tarafından platformda yer alan içerik sürekli denetlenebilecek ve yayın standardına uygun olması sağlanacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Facebook’un insanları hayatları üzerinde etkisi bulunan haberlere yaklaştırmayı amaçladığı” ve platformun kullanıma açılmasıyla Facebook’un “öğrenmeye, dinlemeye ve geliştirmeye devam edeceği” vurgulandı.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın