Google CEO'u İşten Çıkarmaların Devam Edeceğini Açıkladı
Yazar: Editör 19.01.2024 173 0
Paylaş

Google'da şirket içinde paylaşılan ve CEO Sundar Pichai'nin imzasını taşıyan bir not göre, Google, bu yıl içinde birçok çalışanını işten çıkarma kararı alacak. 2024'e hızlı bir işten çıkarma dalgasıyla giren Google, kısa süre içinde farklı alanlardan binlerce çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Sundar Pichai'nin paylaştığı not, geriye kalan çalışanların da işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Pichai'nın paylaşımında, "Çok hırslı hedeflerimiz var ve bu yıl büyük önceliklerimize yatırım yapacağız. Gerçek şu ki bu yatırım kapasitesini yaratabilmek için zor seçimler yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi şirketlerin aldığı zor kararlar genellikle çalışanların işten çıkarılmasını kapsıyor. Google'da da Haritalar, Reklam Satış, Alışveriş, YouTube, Ana Mühendislik gibi departmanlardan binlerce çalışanla yollar ayrılmıştı.

"Bu rol azaltmalar geçen yılın küçülme seviyesinde değil ve her takıma dokunmayacağız ama biliyorum ki iş arkadaşlarının ve ekiplerin etkilendiğini görmek çok zor." diyen Pichai, geçtiğimiz yıl firmanın 12 bin çalışanı işten çıkarmasıyla bir karşılaştırma yapmış oldu. Pichai, alınan kararın gerekçesi olarak kararların uygulanmasını basitleştirmeyi ve bazı alanlarda ilerlemeyi hızlandırmayı gösterdi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın