Microsoft, Yapay Zeka Uygulaması İçin Minimum RAM Gereksinimini Açıkladı
Yazar: Editör 19.01.2024 206 0
Paylaş

Yapay zeka, hem yazılımsal hem de donanımsal açıdan gelişimini sürdürerek cihazlarımızda daha fazla kullanım alanı buluyor. Microsoft, AI PC'ler için belirlediği minimum RAM miktarını ne kadar olarak düşünüyor? İşlemcinin yapay zekayı desteklemesinin yanı sıra minimum RAM miktarının karşılanması da önemli bir faktör. Detaylara bir göz atalım.

TrendForce'un pazar araştırması raporuna göre, Microsoft, yapay zeka destekli yani AI PC'ler için minimum sistem gereksinimi olarak 16 GB RAM'i belirlemiş durumda.

Bu yıl, Microsoft Copilot ile birlikte Windows 11 23H2 ile AI desteği önemli ölçüde artacak. Intel ve AMD'nin x86 tabanlı mobil AI işlemcilerini tanıtmasıyla birlikte, yazılımsal ve donanımsal yapay zeka destekli AI PC'ler pazarının daha da domine edilmesi bekleniyor.

Daha önceki haberlere göre, Microsoft, Copilot tuşu olarak bilinen Windows tuşunu değiştirerek yapay zekayı Windows'a ciddi şekilde entegre edecek. Windows 12 ile yapay zeka entegrasyonu daha da artacak, ancak Windows 12 çıkana kadar Windows 11 ile birlikte yapay zeka kullanımına başlanacak.

Satın aldığınız bilgisayarın NPU ünitesi (yapay zeka birimi) ne kadar hızlı olursa olsun, yapay zeka dillerinin yeterli belleğe ihtiyaç duyduğu biliniyor. Bu nedenle Microsoft, CoPilot için minimum 16 GB RAM'i belirlemiş durumda.

Günümüzde orta ve alt segmentte, uygun fiyatlı modellerde 8 GB hatta giriş seviyesinde 4 GB RAM'li notebook modelleri bulunmaktadır. Ancak 2024 itibariyle, yeni bilgisayarların minimum RAM gereksinimi 16 GB olacak.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın