Google, Gemini'nin Yapay Zeka Görsel Üretme Özelliğini Devredışı Bıraktı
Yazar: Editör 23.02.2024 157 0
Paylaş

Google'ın Gemini adlı yapay zeka aracı, oluşturduğu görsellerle ırk ve cinsiyet kalıplarını aşma hedefiyle gündeme geldi ve bazı tartışmalara yol açtı. Firma, bu sorunları çözmek için şimdilik yapay zekâ görsel üretim aracını askıya aldı.

Google, eşitlikçi ve kapsayıcı bir sistem oluşturma çabasıyla Gemini yapay zeka aracını geliştirdi. Ancak bu araç, siyahi İngiltere Kralı gibi görseller oluşturduğunda eleştirilere maruz kaldı. Bu tepkilerin ardından Google, sorunu gidermek amacıyla şimdilik yapay zekâ aracının görsel üretme özelliğini devre dışı bıraktı.

Google'ın X hesabından yapılan açıklamada, "Gemini'nin görsel oluşturma özelliğindeki son sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bu süreçte, insanların görsellerinin oluşturulmasını durduracağız ve yakında gelişmiş bir versiyon sunacağız" ifadelerine yer verildi. Şu anda Gemini kullanıcıları, aracın bu özelliğinin askıya alındığı ve yakın zamanda tekrar kullanılabileceği konusunda bilgilendiriliyor.

Google daha önce, Gemini AI aracının bazı tarihî görselleri yanlış oluşturduğu için özür dilemişti. Şirket, bu tür hataların düzeltilmesi için çalıştıklarını ve yapay zekâ görsel oluşturma sürecini geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Gemini AI'nin geniş bir insan yelpazesinden görseller oluşturmasının genellikle olumlu bir özellik olduğu vurgulanırken, hedefi tam olarak tutturamamanın kaynaklarının incelendiği ifade edildi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın