Google, Gmail'in Mobil Platformlarına Çeviri Özelliği Getiriyor
Yazar: Editör 10.08.2023 237 0
Paylaş

Google, Gmail'in çeviri özelliğini artık mobil uygulamalara da getireceğini duyurdu. Bu özellik sayesinde farklı dillerdeki mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek; önceden sadece masaüstü sürümünde bulunuyordu.

Google'ın popüler ücretsiz e-posta hizmeti Gmail, uzun bir süredir kullanıcıların işine yarayan çeviri özelliğine sahip. Bu özellik, 100'den fazla dil desteğiyle dilleri otomatik olarak tespit edip çeviri yapabiliyor.

Ancak Gmail'in çeviri özelliği yalnızca masaüstü sürümünde mevcuttu, mobil uygulamalarda kullanılamıyordu. Bugün Google, bu eksikliği giderme kararı aldığını duyurdu.

Teknoloji devi, dün yaptığı açıklamada, "çok talep edilen" çeviri özelliğini mobil uygulamalara eklediğini belirtti. Artık iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla bu özellik kullanılabilecek ve mesajlar otomatik olarak çevrilebilecek. Bu özelliği kullanmak için önceden içeriği kopyalayıp Google Çeviri gibi hizmetlere yapıştırmanız gerekmeyecek.

Google, özelliğin mobil cihazlarda nasıl çalışacağını gösteren görüntüler de paylaştı. Kullanıcılar, bir e-postanın sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya tıklayarak "Çevir" butonuna dokunarak mesajları çevirebilecekler.

Gmail uygulamalarındaki çeviri özelliği, Android kullanıcılarına önümüzdeki iki hafta boyunca kademeli olarak sunulacak. iOS kullanıcıları ise 21 Ağustos tarihinden itibaren bu özelliği kullanabilecekler.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın