Google, iOS'daki Haritalara Dinamik Island ve Canlı Etkinlik Özelliği Kazandırıyor
Yazar: Editör 12.01.2024 179 0
Paylaş

Google Haritalar, uzun süredir beklenen iOS Canlı Etkinlikler özelliği için tekrar adım attı. Özellik, aslında daha önce 2023 sonunda yayınlanacaktı, ancak Google Haritalar uygulaması için bilinmeyen bir nedenden dolayı bu güncelleme ertelendi. Ancak yeni detaylar, özelliğin hala test aşamasında olduğunu gösteriyor.

Google Haritalar'ın iOS için Dinamik Island ve Canlı Etkinlikler özelliğini içerecek güncelleme, şu anda beta testlerinde devam ediyor. Bu güncelleme, sadece iPhone 14 Pro, Pro Max ve iPhone 15 serisi için özel olarak sunulacak. Temel nedeni, özelliğin Dinamik Island'ya özel olmasıdır. Buna göre, Dinamik Island'ya sahip olan iPhone kullanıcıları, güncelleme sonrasında canlı yol tarifleri gibi özelliklere erişebilecekler. Bunun için telefon ekranını açmak zorunda kalmayacaklar. Yeni Google Haritalar özelliği, dinamik Island ve kilit ekranında kullanıcıların karşısına çıkacak.

Bu güncelleme, anlık trafik durumu, canlı yol tarifi, gerçek zamanlı tahmini varış süresi, toplu taşıma, bisiklet yolu gibi alternatifleri içerecek. Tüm bu bilgilere telefon ekranını açmadan erişebilmek, özellikle kullanıcılar için pratik bir özellik olacak.

Android telefonlarda Dinamik Island özelliği bulunmadığı için bu özellik şu anda sadece belirli iPhone modelleri için sunulacak gibi görünüyor. Ancak özelliğin kilit ekranında bildirimler gösterdiği göz önüne alındığında, gelecekteki bir güncellemeyle Android ve diğer iPhone modellerine de gelebilir.

Bu özelliğin iPhone 16 modellerinde de kullanılması bekleniyor, ancak özelliğin tam olarak ne zaman yayınlanacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın