Google, Ürün Geliştirmede Yapay Zeka Goose'ı Kullanıyor
Yazar: Editör 21.02.2024 133 0
Paylaş

Google yazılımcılarının kullandığı özel bir yapay zeka olan "Goose" ortaya çıktı. Bu yapay zeka, kodlama yapabilme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve Google'a özgü hizmetlerle ilgili bilgi sağlayabiliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın iç işleyişinde önemli bir değişiklik yaşandı. Şirketin geliştirdiği özel bir dil modeli olan Goose, şirket içi belgelerin sızdırılmasıyla gün yüzüne çıktı. Google yazılım ekibi tarafından kullanılan bu yapay zeka, "Goose" adıyla biliniyor ve Google ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Goose, Google'ın açık kaynaklı yapay zekası Gemini'nin bir parçası olarak hizmet veriyor. Google mühendisleri, bu yapay zekayı kullanarak Google'a özgü teknolojilerle ilgili sorular sorabiliyor ve gerektiğinde kodlama veya kodlarda değişiklik yapmasını isteyebiliyorlar. Goose'un, Google'ın 25 yıllık mühendislik deneyiminin bir ürünü olduğu belirtiliyor.

Henüz sınırlı bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılan Goose'un, Google personelinin iş yükünü azalttığı ve geliştirme süreçlerine hız kazandırdığı ifade ediliyor. Google, bu yapay zekayı kullanarak personelinin zamandan ve kaynaklardan tasarruf etmesini sağlıyor ve böylece verimliliği artırıyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın