Google, Yapay Zekâ Destekli Aramada Reklam Gösterecek
Yazar: Editör 24.05.2024 263 0
Paylaş

Google, geçtiğimiz hafta ABD'de kullanıma sunduğu yapay zekâ destekli arama sisteminde reklam göstereceğini duyurdu. Bu duyuru, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen geliştirici konferansı I/O 2024’te yapıldı. Konferansta yapay zekâ alanında birçok önemli gelişme paylaşılmıştı ve bunlardan biri de ABD’de kullanıma sunulan yapay zekâ destekli arama hizmetiydi. Google, Üretken Arama Deneyimi (SGE) kapsamında “AI Overviews” özelliğini kullanıcılara sunmaya başlamıştı.

AI Overviews, kullanıcıların arama sonuçlarında yapay zekâ yoluyla sorularına yanıtlar veriyor ve ilgili konularla ilgili kaynak linklerine yönlendiriyordu. Ancak yeni gelen haberler, bu özellikte kullanıcıların tepkisini çekebilecek bir değişikliğin olacağını ortaya koydu.

ABD’li teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir pazarlama etkinliğinde, reklamverenlerin yapay zekâ özelliklerinden yararlanabileceğini ifade etti. Bu kapsamda, aramanın AI Overviews özelliğine reklamların ekleneceği belirtildi.

Buna göre kullanıcılar, yapay zekâ tarafından oluşturulan arama sonuçlarında gezinirken aralarda reklam görmeye başlayacaklar. Bu reklamlar, normalde olduğu gibi “Sponsorlu” etiketiyle gösterilecek ve yapılan aramayla ilgili olacak. Google, bu reklamların kullanıcılar için yararlı olacağını düşünüyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın