YouTube, Yapay Zeka ile Müzik Oluşturma Sistemini Genişletti
Yazar: Editör 22.05.2024 154 0
Paylaş

YouTube, yapay zeka ile müzik oluşturma sistemini yeni özelliklerle genişletti. 2023 yılında tanıttığı Dream Track özelliğini güncelleyerek, kişilerin 30 saniyelik enstrümantal yani sözsüz şarkılar oluşturmasına imkan tanıdı. Bu müzikler, özellikle Shorts içeriklerinde kullanılmak üzere tasarlandı ve yazılı olarak İngilizce girilen komutlarla oluşturulabiliyor. Henüz herkese açık olmayan bu altyapıda, farklı müzik türleri ve tarzları seçilebiliyor ve buna uygun üretim yapılabiliyor.

Dream Track özelliği ilk çıktığında Demi Lovato, Papoose, T-Pain ve John Legend gibi ünlü isimlerin yapay zeka ile kopyalanan sesleri kullanılarak, kullanıcıların yazılı olarak girdikleri şarkı isteklerine özel 30 saniyelik "sözlü şarkılar" oluşturuluyordu. Şimdi ise bu özellik, enstrümantal şarkılarla daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

YouTube ayrıca, yapay zeka destekli video ilerletme sisteminin testlerini de genişletti. "Jump Ahead" adını verdiği özellik, uzun süredir kısıtlı bir kullanıcı kitlesi üzerinde test ediliyordu. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bu özellik çok daha fazla Premium kullanıcıya açıldı. Halen test aşamasında olan bu özellik Türkiye’de henüz kullanıma sunulmadı. Yapay zeka, diğer kullanıcıların izleme alışkanlıklarını analiz ederek videoların istenilen bölümüne atlanılmasına imkan tanıyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2024/05/05/youtube-premium-jump-ahead/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın