Güneş enerjili Alman otomobili Sion 16 bin euro fiyat etiketi ile satılacak
Yazar: Editör 19.08.2018 1094 0
Paylaş

Sono Motors adlı Alman şirket, güneş enerjili otomobili Sion'un son test aşamasına geldi ve bu yeni otomobili 16 bin Euro fiyata piyasaya sunmayı hedefliyor.

Alternatif enerji kaynakları konusunda güneş enerjisinin yeri tartışılmaz. Almanya’da faaliyet gösteren Sono Motors adlı şirket geliştirdiği yeni otomobille bu alanda kendinden epey söz ettirecek gibi gözüküyor. Bunun sebebi de dünyanın güneş enerjisiyle şarj edilebilen ilk elektrikli otomobilini üretecek olmaları.

2012 yılında Sono Motors tarafından geliştirilmeye başlanan Sion, bugüne kadar hem çeşitli yatırımcılardan hem de kitle fonlama aracılığıyla 2 milyon eurodan fazla yatırım desteğini arkasına almıştı.

Sion adını alan bu elektrikli otomobil kendisini güneş enerjisiyle de yeniden şarj edebiliyor. Sion’un teknik özelliklerine baktığımızda aracın kağıt üstünde 320 kilometre menzile sahip olduğunu görüyoruz. Ancak bunun gerçek sürüş şartları altında 250 kilometre kadar olacağı tahmin ediliyor. Bataryalar hariç 16 bin euroluk fiyatıyla pazara sunulacak olan Sion’un maksimum hızı ise 140 km/h olacak. 80 kW’lık motoru ile çok yüksek bir performans sunmayacak olsa da elektrikli otomobilin kendisini güneş enerjisiyle de şarj edecek olması ekonomik açısından ürünü oldukça makul kılacak. Bataryaların fiyatı ise 4 bin euro olarak belirlenmiş. Bu da toplamda 20 bin euroya elektrikli ve aynı zamanda güneş enerjisiyle şarj olabilen bir otomobile sahip olacağınızı gösteriyor.

Sion oldukça hafif bir yapıda tasarlanmış ve minimal bir görüntü çiziyor. Otomobilin hem iç hem de dış tasarımında görebileceğiniz bu basitlik aslında otomobilin menzilini artırarak daha uzun bir kullanım süresi sunmayı hedefliyor. 5 kişilik klasik bir otomobil görüntüsünde olan aracın en dikkat çeken yanı elbette dış yüzeyinde bulunan güneş enerjisi panelleri.

Sion güneş enerjisi ile kaç kilometre yol alıyor?

Aracın üzerindeki bu güneş panellerinin ismi viSono. Bu isimle adlandırılan sistem tam 330 ayrı güneş enerjisi panelinden oluşuyor. Otomobilin özellikle tavan kısmında ve yanlarında bulunan bu güneş enerjisi panelleri, yeterli güneş ışığı olduğunda günlük olarak Sion ile 30 kilometre gidebilecek bir menzil sunuyor.

An itibariyle 7000’e yakın ön sipariş almayı başardığını gördüğümüz Sion şu sıralar test aşamasında ve güneş panelleriyle kendini yeniden şarj edebilecek olan bu elektrikli otomobilin seri üretiminin ise 2019 yılının başında başlaması bekleniyor.


Kaynak : https://webrazzi.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın