Huawei, Harita uygulaması alanında TomTom ile işbirliğine gidebilir!
Yazar: Editör 20.01.2020 697 0
Paylaş

Huawei, Amerika ve Çin arasındaki ticari problemlerden etkilenmişti. Amerika'nın yaptırımları sonrasında kendi işletim sistemini duyuran şirketin Google Haritalar'ın alternatifini de edindiği iddia ediliyor.

Android işletim sisteminde kurulum sonrasında birincil harita uygulaması Google'ın harita uygulaması olarak gelmekte. Amerika ile Çin'in teknoloji alanında ki çekişmesi sonrasında Android'in yerini alacağı duyurulan Harmony işletim sisteminin yanısıra , diğer uygulamalara da alternatif arayan Huawei Harita konusunda da alternatifini bulmuş gözüküyor. İddaalara göre Huawei bu alanda iTomTom ile anlaşma sağladı.

Huawei TomTom işbirliğinin en büyük sebeplerinden biri gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişebilme olanağı. Bazı şirketler OpenStreetMap gibi alternatiflere yöneliyor ancak ne yazık ki TomTom veya Google Haritalar kadar detaylı erişim olanağı sağlanamıyor.

Hollanda merkezli teknoloji ve GPS/Navigasyon uygulamaları sunan TomTom şirketinin sözcüsü anlaşmanın birkaç ay önce tamamlandığını aktardı. Anlaşma koşullarıyla ilgili herhangi bir detay vermeyen sözcü, şirketlerin yakın zamanda bu ortaklığı duyurabileceğini açıkladı.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın