İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Açık Veri Portalı uygulamasını yayına aldı
Yazar: Editör 20.01.2020 761 0
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Açık Veri Portalı uygulamasını hayata geçirdi.. Akıllı şehircilik adına önemli bir gelişme olan bu portal ile beraber İBB elindeki verileri kullanıma açıyor. data.istanbulbuyuksehirbelediyesi.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Çevre, Enerji, Yaşam ve Ekonomi gibi farklı kategori başlıkları altında farklı hizmetler sunan İBB'nin Açık Veri Portalı girişimciler, geliştiriciler, öğrenciler ve akademik personelin kullanımında olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Açık Veri platformunda şu an için 88 farklı veri hizmet tipi bulunuyor.

Portal henüz çok kısa bir süre önce açılmasına rağmen,raylı sistem günlük yolculuk sayıları ve İETT'nin hat-durak-güzergah bilgileri ve İSPARK otoparklarına ait bilgiler şu an için en fazla görüntülenen veri alanları arasında bulunuyor. Bunun beraberinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlardan gelen veri taleplerine de barındırma ve analiz hizmeti sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CIO'su olarak görev alan Erol Özgüner'in LinkedIn üzerinden yapmış olduğu açıklamaya göre, İBB Açık Veri Portal'inin eksikleri ve düzeltmesi gerekli olan noktaları olacağını, yapıcı eleştirilere açık olduklarını ve açık veri setlerinin sayısının da artacağının sinyallerini verdi.

Kaynak : https://webrazzi.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın