ICANN, Ukrayna'nın Rusya'nın internet erişimini durdurun çağrısına cevap verdi!
Yazar: Editör 09.03.2022 442 0
Paylaş

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline global kurumlardan adım adım yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Yaptırım konusunda son çağrı Ukrayna’dan geldi. Ukrayna, ICANN’den Rusya’nın internet erişiminin kesilmesini istedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketinin 14.gününde savaş devam ederken, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov’dan internet yönetiminden sorumlu olan İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Kurumu (ICANN)’e Rusya’nın internet erişimin kesilmesi ve ru uzantılı Rus hesaplarına erişimin engellenmesi talebi geldi. Bu talebe ICANN’in CEO’su Goran Marby bu talebe olumsuz yanıt verdi.Marby, Fedorov’a aşağıdaki ifadelerle bu talebe olumlu yanıt veremeyeceklerini açıkladı.

“Talebinize istinaden, Misyonumuz kullanıcıların alternatif alanlara sahip olmak, güvenilir bilgiye erişmeye yardımcı olmak ve propaganda ve dezenformasyonu önlemektir. Kullanıcıların güvenilir bilgi ve çeşitli bakış açıları alabilmeleri ancak internete geniş ve engelsiz erişim yoluyla olur. Kaynak ne olursa olsun, ICANN İnternet erişimini veya içeriğini kontrol etmez.”

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın