Instagram, Resimlerde İstenmeyen Objeleri Kaldırabilecek Özelliğini Test Ediyor
Yazar: Editör 19.07.2023 213 0
Paylaş

Instagram'ın hikâyelerde istenmeyen objeleri kaldırmak için çalıştığı bir özelliğin geliştirilmekte olduğu ortaya çıktı. Yapay zekâ destekli bu aracın ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmemektedir.

Instagram, hikâye özelliğinin en yaygın kullanıldığı platformlardan biridir ve kullanıcıları sevindirecek yeni bir özellik üzerinde çalışmaktadır. Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen bu özellik, mobil uygulamalarla ilgili paylaşımlarıyla tanınan bir kişi tarafından fark edilmiştir.

Bu yeni özellik, hikâyelerde düzenleme yaparken kullanılabilecektir. Kullanıcılar, fotoğraflarında en çok şikâyet ettikleri problemlerden birini çözmek için bu aracı kullanabileceklerdir.

Yapay zekâ destekli özellik sayesinde, fotoğraflardaki istenmeyen nesnelerin kaldırılması mümkün olacaktır.

Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, hikâye düzenleme bölümüne bir simge eklenmiştir. Yapay zekâ destekli bu araç, paylaşmak istediğimiz fotoğraflarda sık sık karşılaştığımız istenmeyen objelerin kaldırılmasına yardımcı olacaktır.

Bu aracın nasıl çalıştığı ve başarılı sonuçlar verip vermediği henüz bilinmemektedir. Bu bilgiyi görmek için platformun özelliği kullanıma sunmasını beklememiz gerekmektedir. Ancak, kullanıcıların bu özelliğin hoşuna gideceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bazen bir fotoğraf çok güzel çekilmiş olsa da arkada bulunan bir nesne veya kişi fotoğrafın kalitesini bozabilmektedir. Yeni araç, yapay zekânın da yardımıyla bu tür sorunları ortadan kaldırabilecektir.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın