İspanya’da cankurtaran drone hayat kurtardı
Yazar: Editör 20.08.2018 1025 0
Paylaş

İspanya’da bir grup yüzücü akıntıya kapılarak kendilerini sahilden 70 metre açıkta buldu. Durumu fark eden ve alarm veren cankurtaranlar akabinde cankurtaran olarak kullanılması amaçlanan drone’u havalandırdı. Açıkta dalgalarla ve güçlü akıntıya karşı durmaya çalışan kişiler, drone üzerinden atılan can yelekleri sayesinde hayata tutundu.

İspanyol girişim GeneralDrones tarafından üretilen sekiz pervaneli drone, sahip olduğu karbon fiber gövdesi ile hafif ve dayanıklı bir drone olarak üretilmiş. Tam 34 dakika havada kalabilen cankurtaran drone, iki adet can yeleği taşıdığında ise 26 dakika havada kalabiliyor. Drone’un bölgede olması ve can yeleği taşıma kapasitesi mevcut bir modeli uçuran drone pilotu, kurtarma operasyonunun en önemli öğelerinden birisi olmuş.

Hikayenin en ilginç yanı ise elbette kurtarma operasyonunun drone üzerindeki kamera aracılığıyla an be an kayıt altına alınması olmuş. Drone üzerindeki kameralar aracılığıyla kurtarma operasyonu görüntülenmiş. Başka bir cankurtaranın ya da insanın gitmesi halinde onun da dalgalarla boğuşmak zorunda kalacağı bir senaryoda, drone önemli bir rol üstlenmiş ve bölgeye güvenli yardımı götürmeyi başarmış. Videoda insanları kurtarmaya çalışan jet-ski ve drone’un bıraktığı can yelekleri de rahatlıkla görülebiliyor.


Kaynak : https://webrazzi.com/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın