Şirketlere özel hizmet kalite uygulaması Markolix Yorumla yayında
Yazar: Editör 20.08.2018 1260 0
Paylaş

Günümüzde şirketler müşterilerine daha yakın ve etkin iletişimde bulunmak istemekte. Bu noktada pazarlama ekipleri , müşteri ilişkileri yönetimi yetkilileri, kullanıcı deneyimi uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanı gibi birçok iş dalı ise faaliyetini sürdürmekte. Teknolojinin gelişimi insanlarla etkileşimde de kalite değerlerini yukarı çekmiş durumda. IVR ve Chat botlar bu noktada devreye girsede insan etkileşimini ve sorun çözümünü olması gerektiği şekilde tamamlamış değiller ancak ciddi anlamda iletişimde aktif rol oynadığı ise yadsınamaz bir gerçek.

Markolix ‘in Yorumla uygulaması ise akademik bir çalışma neticesinde sektör temsilcilerinden alınan geri bildirimler neticesinde geliştirilmiştir. Firmaların müşteriye dokunan bölümleri ile müşteriler arasında köprü görevi gören uygulama ister Markolix portalında istenirse Markolix kurumsal panelinde alınan entegrasyon kodu ile birlikte firmaların kendi sayfalarından kullanılabilmektedir. Kalite ölçütü olarak SLA, geri bildirim, sorun çözümü, müşteri memnuniyeti gibi birçok kriteri aktif kullanan uygulama arkasında yatan teknoloji ve know-how ise ciddi bir çalışmanın ürünü olarak göze çarpıyor.

Uygulamanın detayına değinecek olursak;

Markolix platformunda markaların internet üzerinden tüketiciyle ortak bir noktada bir araya gelip; tüketicilerin beklentilerini şikayetlerini, teşekkürlerini, sorularını ve önerilerini objektif olarak değerlendirilebileceği; buna karşılık firmaların müşteri beklentilerine yönelik en iyi ürün ve hizmet analizlerini yapabilmesini sağlayacak; markaların tercihini yükseltecek ve marka gücünü artıracak bir müşteri-marka ortak platformu olmasıdır.

Markolix projesinin markalara/firmalara faydalarına gelirsek;

Markolix Yorumla sayfasında yer alacak kurumsal profil sayfasının yanı sıra müşteri yorumlarını alarak bu dönüşleri anlamlı verilere dönüştürülebilmektedir. Kurumsal müşterilerin sayfalarında yer alacak M-Connect entegrasyonu neticesinde; markalarının müşteri hizmetleri, sektörel ve genel olarak hizmet kalitesi ölçümü, CRM gibi hizmetleri sunulabilmekte, bunun yanında hedef kitlenin pazarlama açısından verilerin nicel ölçümlemesi sonuçlarına da "grafiksel" ulaşılabilmesi neticesinde çok kolay bir kullanım ve analizle; firmaların sunduğu/ sunacağı hizmetlerin/satışların kalitesini ve müşteri kitlesini de bir çok faktörle değerlendirmiş olacaktır...

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın