İşte karşınızda Audi’nin ilk elektrikli otomobili!
Yazar: Editör 19.09.2018 905 0
Paylaş

Günümüz teknolojisine ayak uyduran birçok otomobil üreticisi, elektrikli araçları ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobil pazarında pastadan pay almak isteyen bir diğer firma ise Audi oldu. Bugün düzenlenen lansman ile birlikte yeni Audi E-Tron ilk defa görücü karşısına çıktı.

Audi E-Tron tanıtıldı! İşte özellikleri!

Audi bugün düzenlemiş olduğu etkinlik ile birlikte ilk elektrikli seri üretim aracını tanıttı. Yeni E-Tron‘un 30 dakikalık şarj ile 400 kilometre yol kat edebileceği belirtiliyor.

Audi E-Tron modelindeki öne çıkan en önemli özellik ise, pil sisteminin düşük ve merkezi bir şekilde konumlandırılması olarak gösterebiliriz. Böylelikle, Audi E-Tron daha uzun mesafeli yolculuklara imkan tanıyor.

Diğer bir dikkat çeken özellik ise otomobil yavaşladığı zamanlarda, geri kazanım sistemi devreye girerek, yeniden enerji üretiliyor. Görünen o ki, çoğu durumlarda otomobil kendi pilini kendi yenileyebilecek.

SUV sınıf bir elektrikli otomobil olan E-Tron, karbon emisyon oranıyla da oldukça çevreci bir araç olduğunu belirtmekte fayda var. İki adet elektrikli motora sahip olan otomobil, yeni nesil quattro dört çekiş sisteminin yardımıyla da oldukça sağlam yol tutuşuyla ön plana çıkıyor.

Audi E-Tron

Tasarım konusunda ise kullanıcılara birçok yeniliği sunacak olan E-Tron, aerodinamik tasarımıyla da oldukça sürülerin beğenisi toplayacak. Sürücü ve yolcular için her türlü konforu düşünen Alman devi, rakiplerini özellikle bu konuda geri de bırakmayı hedefliyor.

Yeni araçta opsiyonel olarak sürücülere sunulan ve ilk defa seri üretim modelinde sanal yan aynalar ile gelecek olan Audi, elektrikli aracıyla son teknolojileri kullanıcılarına sunacak.



Audi E-Tron‘da bulanan navigasyon sistemi güzergah üzerindeki en yakın şarj istasyonlarını da sürücüsüne gösterecek.  Son derece gelişmiş Wi-Fi ve LTE bağlantılarını araç içine getiren MMI Navigation Plus sistemine sahip olduğu açıklanan E-Tron, sürücülerin rahatlığı içinse birçok sürüş destek sistemini de, beraberinde getiriyor.


Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın