İsveç'te Elektrikli Go-Kart İle Hız Rekoru Kırıldı
Yazar: Editör 20.09.2023 309 0
Paylaş

Blue Shock Race şirketi, bugün yaptığı çarpıcı bir duyuruyla dikkatleri üzerine çekti. Firmanın ürettiği bir elektrikli Go-Kart modeli, dünya rekorunu kırarak büyük bir başarı elde etti. İsveç Gotlandring pistinde gerçekleşen bu rekor denemesinde, Blue Shock Race tarafından üretilen elektrikli Go-Kart, tam 163 km/s hıza ulaşarak dünya rekorunu elde etti. Bu rekora imza atan araç, büyük ölçüde modifiye edilmemiş bir model olarak kayıtlara geçti.

Rekor denemesinde direksiyon başında deneyimli bir sporcu olan Leo Obrant yer aldı ve 590 metrelik bir düzlükte aracı bu inanılmaz hıza taşıdı. Bu etkileyici başarı, aracın 5,4 kWh batarya paketi ile beslenen 25 kW (33,5 beygir) elektrik motoru tarafından desteklendi. Ayrıca, araç 120 kg gibi hafif bir ağırlığa sahip.

Daha önce, üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip, elektrikli araçlarıyla 0-100 km/s hızlanma rekorunu kırmış ve bu başarı büyük yankı uyandırmıştı. Önceki rekor, 0'dan 100 km/s hıza 1,513 saniyede ulaşan AMZ Racing adlı takıma aitti. Ancak son günlerde, bu rekor inanılmaz bir şekilde geliştirildi ve 1 saniyenin altına indirildi. ETH Zürih ve İsviçre'deki Lucerne Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen Mythen adlı elektrikli araç, 0'dan 100 km/s hıza sadece 0,956 saniyede ulaşmayı başardı. Bu etkileyici model, dört farklı elektrik motoruna sahip ve yaklaşık 326 beygir (240 kW) güce sahiptir.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın