Manna Zero, İrlanda'da drone'la ilaç teslimatlarına başladı
Yazar: Editör 04.04.2020 940 0
Paylaş

Drone'la teslimat girişimi olan Manna Zero, İrlanda'da koronavirüs'ten etkilenenler için drone ile ilaç teslimatına başladı. Bu uygulama koronavirüs karantinasında evden çıkamayan insanlar için ilk olma özelliği taşıyor.

Koronavirüs salgının önüne geçmek için sosyal mesafenin azaltılması noktasında insanlar evlerine çekilmiş durumda. Alınan bu önlemler halk sağlığını koruma adına olsada ilaca ulaşım açısından da insanların mağduriyetine sebep olabiliyor.Manna Zero ise İrlanda'da hayata geçirdiği drone'la ilaç teslimatını hayata geçirerek insanların ilaca ulaşımını kolaylaştırıyor. Drone'la teslimat girişimi Manna Zero İrlanda Havacılık Otoritesi'nden yetki alarak İrlanda'nın Moneygall kasabasında pilot uygulama olarak başlattı. Pilot uygulamanın başarılı olması durumunda uygulamanın tüm İrlanda'ya hizmet vererek yiyecek dağıtımı için de kullanılması planlanıyor. Ayrıca Drone'lar, reçete karşılığında ilaç gönderimi yapıyor. Manna Zero'nun kurucusu Bobby Healy, drone'ların insanlar arasındaki sosyal mesafeyi koruyarak salgın sürecinde normal teslimatlara göre daha kullanışlı olduğunu belirtiyor.

Drone'lar daha önce özellikle Amerika'da paket teslimatları için kullanılmıştı. Ancak Manna Zero'nun drone'lu teslimatı girişimi, koronavirüs salgını döneminde hastaların ilaca ulaşmasını sağlama noktasında dünyada bir ilk. Amerika'da benzer bir hizmet sunan Zipline şirketi de ilaç dağıtım hizmeti vermek için Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) onay bekliyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın