Newyork-Londra uçuşunda British Airways yeni bir rekora imza attı
Yazar: Editör 11.02.2020 731 0
Paylaş

British Airways’e ait Boeing 747, New York-Londra uçuşunda dünyanın en yüksek ses altı uçuş hızı olan 1.287 km/sa hızı geçerek yeni bir rekora imza attı.

New York’tan Londra seferi için yola çıkan British Airways’e ait Boeing 747 Ciara fırtınasının rüzgarı ile hızlanarak dünyanın en yüksek ses altı uçuş hızı olan 1.287 km/sa aşarak tarihteki en hızlı New York-Londra uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuşu takip eden çevrimiçi uçuş izleme hizmeti veren Flightradar24, New York- Londra seferi yapan Boeing 747'in normalde 6 saat 13 dakika sürmesi gereken uçuşun, 4 saat 56 dakikada gerçekleştirdiğini de açıkladı.

CNN’in üst düzey meteoroloji uzmanı Brandon Miller, “Jet akımı, ticari uçakların uçtuğu yükseklikte, atmosferde yüksek hızda hareket eden bir hava nehridir” dedi. Miller, bu rüzgarların uçakların uçuşları sırasında kullanıldığını da sözlerine ekledi. British Airways’in sözcüsü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak: “Hız rekorlarından önce daima güvenliğe özen gösteriyoruz. Son derece eğitimli pilotlarımız müşterileri vaktinden önce Londra’ya ulaştırmayı en iyi şartlarda sağladı” dedi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın