Milli Eğitim Bakanı öğrencilere ücretsiz internet müjdesi verdi
Yazar: Editör 11.02.2020 791 0
Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dünkü düzenlediği basın toplantısında öğrencilere müjdeli haberi verdi. Bakan Selçuk, Türkiye'deki her bir öğrenciye tüm GSM operatörlerinde 3 GB'lık internet paketlerinin dağıtılacağını müjdeledi.

Ankara’da düzenlenen Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek Tanıtım Programı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de öğrencilere tüm GSM operatörlerinde 3 GB'lık internet paketlerinin verileceğini ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın pilot bir çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Düzenlenen etkinlik kapsamında yenilenen EBA sisteminin, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile öğrenci velilerine açıldığını kaydeden Bakan Selçuk, sistemin özelleştirilebilmesi ve basit arayüzü ile öğretmen ve öğrenciler için büyük bir kaynak olacağını aktardı.

EBA sisteminde, Puan toplama ve rozet kazanma gibi özelliklerin yanısıra kontrollü ortamda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim teknikleriyle farklı hizmetleri bünyesinde barındırıyor. Bakan Selçuk “Bizim, eğitimi sınıfın dışına da taşımak gibi bir amacımız vardı. EBA sistemi de bu amaca hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın