Porsche, Almanya'nın Leipzig kentinde elektrikli otomobiller için şarj istasyonu kurdu
Yazar: Editör 24.02.2020 694 0
Paylaş

Teknolojinin otomobiller üzerinde etkisini 2020 yılı itibariyle daha da fazla görmeye başladık. Akıllı teknolojilerin araçlara entegrasyonu, otonom sürüş özellikleri ve elektrikli otomobiller bunların başında geliyor.

Porsche'da geçtiğimiz dönemde elektrikli otomobili Taycan modellerini tanıtmıştı. Taycan modeli ile elektrikli araç piyasasına adım atan Porsche, elektrikli otomobiller için Avrupa'nın en güçlü şarj istasyonunu Almanya'nın Leipzig kentinde açtı. Porsche'un açtığı otopark, mart ayına kadar pilot olarak hizmet verecek.

Lüks spor otomobiller konusunda dünyanın lider isimlerinden olan Porsche, üretim merkezi olan Almanya'nın Leipzig kentinde tüm elektrikli araçlara hizmet veren şarj istasyonu kurdu. Avrupa'nın en güçlü şarj istasyonu olduğu belirtilen merkezde 6 adet 350 kW’lık dahili hızlı şarj noktası, 12 adet 350 kW’lık şarj cihazı ve 4 adet 22 kW'lık AC standı bulunuyor. İstasyonun yenilenebilir enerji ile toplamda 7 MW güç sağladığını da ayrıca belirtelim. Yeni teknolojilerin kullanıldığını belirtilen Porsche yetkilileri beş dakikalık şarj ile 100 km'lik menzile sahip olunabildiğini açıklıyorlar.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın