Red Bull F1 Takımı yer çekimsiz ortamda pit stop gerçekleştirdi
Yazar: Editör 30.11.2019 822 0
Paylaş

Red Bull Formula 1 takımı, Rusya’da kozmonotların eğitimi için kullanılan bir uçakta bir yarış arabasının tekerleklerini değiştirdi. Süreç, bir miktar değişiklik yapmayı gerektirdi.

Formula 1 yarışlarında gerçekleştirilen bir pit stopta lastiklerin değiştirilmesi, araca yakıt ikmali yapılması gibi işlemler sadece birkaç saniye sürüyor. Bütün bu süreç tabii ki dünyadaki pistlerde yaşanıyor. Yerçekimsiz ortamda ise işler biraz daha karışık hale geliyor.

Bu yıl yarışlarda ne markalar ne de pilotlar şampiyonasını kazanamasa da dikkat çekmeyi başaran Red Bull Racing, Temmuz ayında gerçekleştirilen Almanya etabında sadece 1.88 saniyede tekerlekleri değiştirerek kırdıkları rekoru, Brezilya’da 1.82 saniye ile daha da hızlandırmıştı.

Yarışlarda her saniyenin önemi var, haliyle pit sürelerinin kısa olması da ekipler için oldukça önemli. Ekiplerin performansları en iyi dans ekipleri kadar senkronize ve akıcı olmak zorunda. Bu uyumun görüldüğü yerler arasına artık Rusya’nın Ilyushin II-76 MDK adlı kozmonot eğitim uçağı da bulunuyor.

Bu ilginç olay hakkında konuşan Red Bull Racing destek ekibinden Mark Willis, sürecin aynı şekilde işleyeceğini düşündüklerini, ne kadar zor olduğunu tahmin edemediklerini söyledi. Ekip, 2005’ten kalma bir yarış otomobiliyle deneme yaparken, pit esnasında araca çok da zarar vermemek için de çabalamaları gerekti.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın