Shell & Turcas, Türkiye'nin ilk LNG istasyonunu Kocaeli'de açtı
Yazar: Editör 13.01.2020 1164 0
Paylaş

Türkiye'nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz istasyonu, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde açıldı. Shell & Turcas tarafından açılan istasyon, Türkiye'deki büyük bir değişimin başlangıcı olacak. LNG istasyonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle kamyonlar, bu alternatif yakıtı kullanmaya başlayacaklar.

Türkiye'nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) istasyonu geride bıraktığımız günlerde yapılan bir etkinlikle Kocaeli'nde açıldı. Anadolu Otoyolu'nda "Shell & Turcas" tarafından açılan istasyon hem Shell hem de Türkiye'deki kamyonlar için büyük bir önem ifade ediyor. Çünkü Shell, yapmış olduğu yatırımla Avrupa'daki dördüncü kez bir ülkede LNG'li istasyonu açmış oldu.

LNG, kamyonlar için çok büyük bir öneme sahip. Çünkü bu yakıt türü, dünyanın son birkaç senedir devamlı olarak konuşmaya başladığı küresel ısınmanın etkilerinden bir tanesi olan karbon ayak izini düşürücü etkiye sahip. Dizel motora göre daha sessiz bir biçimde çalışmakta olan LNG, karbondioksit salınımını % 10, azot asit salınımını ise % 30 kadar azaltıyor. LNG yakıt kullanan araçlarda parçacık emisyonu ise nerdeyse bütünüyle ortadan kalkıyor.

Kaynak :

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın