Tesla, Yeni özelliği ile araç içinden yayalar ile konuşmaya imkan verecek
Yazar: Editör 13.01.2020 748 0
Paylaş

Tesla yeni özelliğini tanıtmak için hazırlıklarına devam ediyor.. Tesla sahipleri, Tesla uyarı sistemiyle camlarını açmadan yayalar ile iletişim kurabilecek.

Tesla'nın patronu Elon Musk , yenilikçi ve farklı yaklaşımları ile kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. Elektrikli araçların sessiz çalışması, yayalar için sorun teşkil ediyor. Bu sorunu bazı şirketler yapay içten yanmalı motor sesiyle çözüyor. Ancak teknolojiyi farklı şekillerde kullanmayı seven Tesla'nın bu tarz bir özellik yerine kullanıcılara daha eğlenceli bir seçenek sunması işten bile değil.

AB ve ABD yasalarına göre araçların belli desibel düzeyinde ses çıkarması gerekmektedir. ABD kanunlarına göre 4.5 ton ve altındaki elektrikli araçların 30 km/s hızı aştığında uyarı sesi çıkarması gerekmektedir. Bu özellik için bazı firmalar müşterilerinden ek para talep ediyor. Anlaşılan Elon Musk, motor sesinin yanında Tesla kullanıcılarının eğlenceli vakit geçirmesi için yeni özellik üstünde çalışıyor.

Şirketin hangi modeller için bu özelliği aktif edeceği henüz bilinmiyor. Muhtemelen tüm araçlara güncelleme olarak gelecek olan bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ne ne yazık ki bilinmiyor. Araç içerisinden sürücülerin de konuşabilmesi bekleniyor.

Bu yeni özellik ne kadar eğlenceli bir özellik olarak görünse kullanım kolaylığı ve güvenlik açısından pek çok kişinin işine yarayacağa benziyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın