Tesla, Almanya'da fabrika kurmayı planlıyor
Yazar: Editör 14.12.2019 702 0
Paylaş

Elektrikli otomobil piyasasının en önemli aktörlerinden olan Tesla, bir çok tesiste üretim yapıyor. Firmanın Almanya’da açılacak olan gigafabrikası senede 500 bin araç üretebilecek.

Otomotiv piyasasının son senelerde gördüğü en büyük değişim olan elektrikli otomobil devriminin öncülerinden biri, hiç kuşku yok ki Elon Musk’ın şirketi Tesla. Firmanın ABD içerisinde fabrikaları var. Bunlara ilave olarak yeni yatırımlar da geliştiriyorlar.

Tesla, önümüzdeki yıl Çin’in Şangay kentinde tamamen aktif olan bir gigafabrika kurmayı istiyor. Bu tesisin hemen ardından bir başka gigafabrika da Almanya’da, Berlin’de faaliyete girecek. Bu tesisin senelik üretim kapasitesi yarım milyon araç olacak ki bu da bir hayli ciddi bir rakam.

Tesla’nın fabrikaları

Tesla’nın ana fabrikası, Kaliforniya’nın kuzeyindeki Fremont’ta bulunan fabrika. Tesla bu binayı 2010 senesinde Toyota’dan satın almıştı. Fabrikanın kendi test pistleri de bulunuyordu. Bu pist günümüzde de Tesla otomobillerin son test alanı olarak kullanılıyor.

Firmanın tesislerinde insanlar kadar, hatta belki onlardan daha çok robotlar çalışıyor. Bu makineler hiç durmaksızın üretim yapabiliyor ve önemli kısmı da direk olarak Tesla için tasarlanan robotlardan oluşuyor.

Firmanın ilk “gigafabrikası” ise Nevada’da inşa edildi. Bu tesisler bir hayli büyük ve seri üretim konusunda üst seviyede yer almakta. Firmanın New York, Buffalo’da da bir fabrikası var. Bir vakitler SolarCity’ye ait olan tesiste güneş paneli üretiliyor.

Tesla’nın hedefinde Almanya olsa da daha önce ABD’ye gelmiş bir Alman firması var: Volkswagen. Firma, 2011 senesinde Tenessee eyaletinde bir fabrika açarak üretime başlamıştı.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın