Amazon, Geçtiğimiz yıl 2.5 milyar kargo teslimatı gerçekleştirdiğini duyurdu
Yazar: Editör 16.12.2019 719 0
Paylaş

Amazon bir yıl içinde 2,5 milyar kargo teslimatı yaptı. Dev online alışveriş şirketinin yakın zamanda UPS ile FedEx'i geçebileceği düşünülüyor. UPS senede 4,7 milyar, FedEx ise 3 milyar kargo ulaştırıyor.

E-ticaret devi Amazon'un kargo teslimatı rakamlarında UPS ve FedEx gibi kargo şirketlerini yakalayabileceği belirtiliyor. Açıklanan verilere göre, Amazon 1 yıl içinde 2,5 milyar kargo teslimatı yaptı. Kargo teslimatında ilk sırayı 4,7 milyar ile UPS alırken, FedEx 3 milyar kargo ile ikinci sırada.

Morgan Stanley'in tahminlerine göre, Amazon kargolarının yaklaşık % 50'sini kendi olanaklarıyla teslim etmeye başladı. Şirket özellikle kent merkezlerindeki teslimatları kendi olanaklarıyla gerçekleştiriyor.

Analizler, yakın zamanda Amazon'un ABD içerisinde evlere teslimat rakamlarında UPS ve FedEx'i yakalayacağını gösteriyor. Şirketin 2020 senesine kadar 10 dolarlık paketlerde 6,5 milyar sayısına ulaşacağı düşünülüyor.

Amazon'un kendi teslimatları geçen yıl % 20'lik bir dilimi meydana getirirken, bu yıl bu oran % 46'ya fırladı. Ancak şirket, özellikle kırsal bölgelere yönelik teslimatlarda hala başka kargo firmalarına ihtiyaç duyuyor.

Taşımacılıkta rekabet kızışıyor

FedEx ile olan hava taşımacılığı sözleşmesinin bitmesinin ardından Amazon 15 yeni kargo uçağını daha filosuna kattı. Amazon'un 2021 senesine kadar 70 kargo uçağına sahip olması bekleniyor. Geçen Ağustos ayında FedEx, artan rekabet sebebiyle Amazon ile sözleşme yenilememe kararı almıştı. FedEx, daha önce Amazon'un şirket için çok büyük bir müşteri olmadığını, Amazon siparişlerinin, FedEx'in toplam kargo teslimatlarının sadece % 1,3'üne tekabül ettiğini söylemişti. Artan rekabet sebebiyle FedEx ve UPS haftanın 7 günü kargo teslimatı yapacaklarını duyurmuştu.

Şirketin kurucusu Jeff Bezos Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada hava aktarma merkezlerine 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını duyurmuştu. Yaklaşık 279 bin metrekarelik merkezde 3 bin kişinin çalışacağı da Bezos'un vermiş olduğu bilgiler arasında.

Ancak Amazon'un uçuş filosunda hala onlarca uçak 1 haftada yüzlerce uçuş yaparken, UPS ve FedEx'in filosundaki yüzlerce uçak her hafta binlerce uçuş gerçekleştiriyor.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın