Ticketmaster, blok zinciri firması Upgrade’i satın alıyor
Yazar: Editör 22.10.2018 928 0
Paylaş

Son zamanlarda müşterileriyle sorunlar yaşayan bilet şirketi Ticketmaster, sorunların çözümü için blok zinciri şirketi olan Upgrade’i satın alacağını açıkladı.

Online bilet sitelerinde veya uygulamalarında, bilet satın aldığınız zaman PDF olarak çıktısını alabiliyorsunuz. Fakat bu dijital biletlerde ve kağıt biletlerde pek çok farklı sahtekarlık söz konusu olabiliyor ve bu konu firmalar için büyük sorun teşkil ediyor. Dünyanın en büyük bilet satıcılarından biri olan Ticketmaster, aynı zamanda biletix’in de altyapısını oluşturuyor. Ticketmaster, sorunun çözümüyle alakalı olarak son yıllarda yükselişe geçen blok zinciri teknolojisini kullanacak. Yeni sistemle birlikte hem bilet satın alan kişiler düşünülecek hemde bilet satıcıları biletin nerede olduğunu görebilecek.

Bu hedefle birlikte blok zinciri şirketlerinden biri olan Upgrade’i ve aynı zamanda blok zinciri temelli şifrelenmiş barkod sistemini satın alacak olan Ticketmaster, yeni sistemin ne zaman yürürlüğe gireceğinin henüz netleşmediğini açıkladı.

Şirket, bilet satışları konusunda artan sorunlara karşı, bu satın alma işlemini gerçekleştiriyor fakat kullanıcıların tekrar güvenlerini kazanma ve yapılacak işlemlerin tam sonuç vermemesi, şirket için zorlu günlerin başlangıcı olabilir.

Kaynak : https://www.bthaber.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın