Volkswagen, 2024'de Yapay Zeka ChatGPT'i Araçlarına Entegre Edecek!
Yazar: Editör 09.01.2024 200 0
Paylaş

Volkswagen, CES 2024 etkinliğinde büyük bir duyuru yaparak, markanın birçok modeline ChatGPT desteği ekleyeceğini açıkladı. Alman otomobil üreticisi, OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zekâ ChatGPT'nin, otomobillerine entegre edileceğini duyurdu.

Volkswagen'in verdiği bilgiye göre, ChatGPT desteği 2024 yılının ikinci çeyreği itibarıyla (nisan-haziran) markanın çeşitli modellerine eklenmeye başlayacak. Golf, Tiguan, Passat gibi popüler modellerin yanı sıra elektrikli "ID" serisi araçlarda da ChatGPT'nin kullanıma sunulacağı belirtiliyor. İlk aşamada Avrupa'daki modellerde kullanılacak olan ChatGPT'nin Türkiye'deki çıkış tarihi ise henüz belirlenmiş değil.

ChatGPT entegrasyonu, sürücülerin araçlarıyla daha doğal bir iletişim kurmalarını sağlamayı amaçlıyor. IDA sesli asistanı ile entegre edilecek ChatGPT, sürücülere klima kontrolü, navigasyon gibi temel işlevlerde yardımcı olacak. Ayrıca sürücüler, genel bilgi soruları sormak ve çeşitli görevleri kolayca yerine getirmek için ChatGPT'yi kullanabilecekler.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın