WhatsApp, Olumsuz Davranışlarda Hesap Kısıtlama Özelliği Getiriyor
Yazar: Editör 02.05.2024 107 0
Paylaş

WhatsApp, olumsuz davranışlarda bulunan kullanıcıların hesaplarına belirli bir süre erişim kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Android için yayınladığı 2.23.25.16 beta sürümünde yeni özellikler test ediyor. Bu güncellemede öne çıkan özellikler, hesap kısıtlamalarıyla ilgili. Yakın gelecekte tüm kullanıcılara sunulacak olan bu özellikler, hem kanal yöneticilerini hem de bireysel kullanıcıları etkileyecek.

Yeni özelliklerden biri, kanal yöneticilerine erişim engeli uygulanan kanallar için engelin kaldırılması için talepte bulunma imkanı sunacak. Bu şekilde kanallardaki sorunların çözümü daha da kolaylaşacak. İkinci özellik ise platformu kötüye kullanan kullanıcıların hesaplarının erişimini kısıtlamayı sağlayacak.

WhatsApp'ın açıklamasına göre, kişisel hesapların kısıtlanmasında hesap aktiviteleri büyük önem taşıyacak. Otomatik mesajlar atan veya toplu mesajlar gönderen hesaplar, yapılan değerlendirme sonrasında erişim engeliyle karşılaşacaklar. WhatsApp, şüpheli hesapları belirli bir süre için erişime kapatmayı planlıyor. Denetim sürecinde otomatik araçlar kullanılacak.

WhatsApp, kullanıcıların davranışlarını düzeltmelerine imkan tanımak amacıyla hesaplarına tam erişim kaybetmeden önce geçici kısıtlamalar getirmeyi hedefliyor. Erişim kısıtlaması alan hesaplar, yeni bir sohbet başlatamayacak olsalar da var olan sohbetlere yanıt verebilecek veya daha önceden başlattıkları sohbetleri devam ettirebilecekler.

Ayrıca, kanal sahipleri yeni güncellemeyle birlikte kısıtlamaya maruz kalan kanalları için itirazda bulunabilecekler. Bu sayede kanallardaki sorunların çözümü daha da kolaylaşacak. İtirazın incelenmesinin ardından kanalın durumu WhatsApp tarafından değerlendirilecek.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın