Instagram, Az Takipçili Hesap İçeriklerini Önerecek Algoritma Değişikliğine Hazırlanıyor
Yazar: Editör 01.05.2024 150 0
Paylaş

Instagram, Reels'ın öneri algoritmasında büyük değişiklikler yapacağını açıkladı. Bu güncelleme, az takipçili hesapların ve orijinal içerik üreticilerinin daha fazla önerilmesini sağlayarak tüm içerik üreticilerine "eşit" bir ortam sunmayı hedefliyor.

Instagram'ın bugün paylaşılan bir blog gönderisiyle duyurduğu bu değişiklikler, küçük ve özgün içerik üreticilerinin platformda daha fazla görünürlük kazanmasını sağlayacak. Meta bünyesinde faaliyet gösteren şirket, normalde takipçi sayısı fazla olan üreticilerin platformda daha fazla etkileşim almasını sağlıyordu. Bu nedenle de daha küçük çaplı üreticiler, algoritmanın etkileşimlerini düşürdüğü konusunda şikâyetçiydi. Yeni değişiklikler bunu çözmeyi amaçlıyor.

Instagram'ın sadece Reels tarafını kapsayan bu algoritma değişiklikleri konusunda çok fazla detay paylaşılmadı. Ancak şirketin aktardığına göre daha fazla takipçisi olan hesaplara öncelik verilmeyecek. Bunun yerine orijinal içeriklere odaklanılacak ve küçük hesapların daha fazla görünmesi sağlanacak.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın