X, İş Bulma Özelliğini Kullanıma Açtı
Yazar: Editör 20.11.2023 292 0
Paylaş

Twitter, uzun süredir test ettiği iş bulma ve iş ilanı yayımlama özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik şu an için sadece platformun web sürümü üzerinden erişilebilir durumda.

Elon Musk'ın Twitter'ı süper uygulama haline getirme çabaları devam ediyor ve iş bulma ile iş ilanı paylaşma özelliği de bu hedef doğrultusunda getirilen yeniliklerden biri. Bu özellik, yaz aylarında ilk kez denenmeye başlanmış ve bugün itibarıyla kullanıma sunulmuştur.

Twitter'ın LinkedIn'e rakip olma amacı taşıyan bu özelliği, kullanıcılara iş bulma ve işverenlere ilan yayımlama imkanı sunuyor. Ancak şu an için bu özellik sadece platformun web sürümü üzerinden erişilebilir durumda. Özelliği kullanmak için Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Ardından, "İş Arama" başlıklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz ve buradan aradığınız pozisyonu ve konumu belirleyebileceksiniz.

Şimdiden birçok iş ilanının platform üzerinde yayınlandığını görmekteyiz, ancak henüz LinkedIn'deki gibi "kolay başvuru" seçeneği bulunmamakta. Başvuruların üçüncü taraf sitelere yönlendirilmesi gerekiyor. Bu durum, X’in kendisine başvurmak isteyenler için de geçerli. İlerleyen zamanlarda platformun daha kullanıcı dostu bir başvuru yöntemi sunup sunmayacağını göreceğiz.

Twitter'ın iş özelliğine dünya genelinde birçok şirketin katılmaya başladığı belirtiliyor. Musk'ın şirketleri X, SpaceX, Tesla ve Neuralink gibi büyük firmalar buradan iş ilanı paylaşmış durumda.

Twitter, LinkedIn rakibi bu özelliğin ne zaman mobil için kullanıma sunulacağı konusunda "yakında" açıklaması yapmıştır. Ayrıca, özelliğin sadece web sayfası ile sınırlı kalmayacağını, direkt olarak platform içinde yer alan ve profillerden ulaşılabilen "iş kartları"nın da test edildiğini eklemiş bulunuyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın