Xiaomi, Mi Akıllı Rubik Küpünü kullanıma sundu
Yazar: Editör 24.10.2019 819 0
Paylaş

Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü akıllı Rubik Küpü, Xiaomi'den beklenildiği gibi bazı özelliklerle birlikte geldi. Mi Rubik Küpü, elinde olan kişinin onu çözmesine yardımcı oluyor ve akıllı ev aletlerini kontrol edebiliyor.

Rubik Küpü, 1974 yılında Macar heykeltıraş ve mimar olan Ernõ Rubik tarafından mekanik bir bulmaca olarak üretilmişti. Aslında ismi 'Magic Cube' olan bu bulmaca, Rubik şirketi tarafından lisanslanmıştı ve daha sonradan genel olarak Rubik Küpü olarak adlandırılmaya başlandı.

Xiaomi'nin yeni akıllı rubik küpü, standart rubik küpünün üzerine bazı akıllı özellikler eklenmiş versiyonu. Xiaomi Mi Akıllı Rubik Küpü aslında görünüş olarak sıradan bir Rubik küpü ile neredeyse aynı denebilir ancak sıradan küplere göre daha konkav bir hisse sahip. Bunun sebebi ise küpün sıkışma ve parçalanmaya karşı dayanıklı olan pürüzsüz dış yapısı gösterilebilir.

Xiaomi Mi Rubik Küp, gerçek zamanlı veri senkronizasyonuna sahip

Xiaomi'nin yeni akıllı küpü, altı eksenli bir algılama sistemine sahip ve bu da küpün bütün döndürme işlemlerini ve renk değişimlerini kaydedebilmesini sağlıyor. Gerçek zamanlı veri senkronizasyonu, Bluetooth ile bağlanılan bir akıllı telefona aktarılıyor. Bir Rübik Küpü uygulamasına sahip olan yeni akıllı küpün çözülmesi için gerekli olan tüm hamleler bu uygulamada görünebiliyor.

Akıllı küpün bir başka ilginç özelliği ise, MIJIA uygulaması ile uyumlu olarak çalışması. Bu uygulamayla uyumlu olarak çalışabilen küp, herhangi bir akıllı ev aletine Bluetooth aracılığyla bağlanabiliyor ve bu aletler küp tarafından kontrol edilebiliyor. Akıllı küp, gücünü bir adet değiştirilebilir bir butondan alıyor. Yani küpte bulunan bir adet kutucuk aslında batarya görevini görüyor. Küp şimdilik yalnızca Çin'de satılıyor ve yaklaşık 79 yuan (64 TL) gibi bir fiyata sahip.

Kaynak: https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın