Yandex, Rusya'dan sonra Türkiye'de Rota Optimizasyon özelliğini hizmete açtı
Yazar: Editör 26.02.2020 735 0
Paylaş

Google ve Yandex'in sunduğu harita hizmeti artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Teknoloji devlerinin harita uygulamasına entegre ettikleri yoğunluk bildirimi ve alternatif yol güzergahı yönlendirmeleri de kullanıcılar açısından bu uygulamaları olmazsa olmaz bir konuma getirdi.

Özellikle büyükşehirlerin başlıca sorunu olan trafik için en basit ve maliyetsiz çözümlerin başında Yandex ve Google'ın sağladığı harita ve navigasyon hizmeti geliyor. Teknoloji firmaları ise çok popüler olan bu uygulamaları gün geçtikte geliştirmeye devam ediyorlar. Bunun son örneği Yandex'in sağladığı Yandex Navi'den geldi. Yandex şirketlere yönelik en hızlı ve en düşük maliyetli rotanın belirlenmesine yardımcı olan Rota Optimizasyonu teknolojisi Rusya'dan sonra Türkiye'de hizmete açtı. Yandex bu servisi ile kullanıcıların yolculuklarını planlamasını sağlarken, harita ihtiyacı olan kurumlara da “Harita API Teknoloji” hizmeti veriyor.

Yandex, Türkiye'de hizmete açtığı Rota Optimizasyonu ile lojistik firmalarının ve tedarik zinciri yönetimi yapan kurumların taşıma giderlerini % 20’ye varan oranda azaltacağını belirtiyor. Bu servis ile şirketlerin trafik durumu, mesafe ve taşınan malzeme gibi farklı değişkenlere göre en hızlı ve en düşük maliyetli rotayı belirlemelerine imkan sağlıyor. Rusya’da hali hazırda kullanımda olan bu servis ile farklı sektörde yer alan firmaların, Rota Optimizasyonu kullanımıyla taşıma giderlerinde % 20’ye varan azalma ve genelde % 10 tasarruf sağlandığı belirtiliyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın