YouTube TV 8 Milyon Abone Sayısını Geçti
Yazar: Editör 07.02.2024 168 0
Paylaş

YouTube'un ücretli televizyon platformu YouTube TV, 8 milyon abone barajını aşmayı başardı.

Geçtiğimiz Ocak ayında paylaştığımız verilere göre, YouTube TV'nin abone sayısının Leichtman Research Group'un tahminlerine göre 6,5 milyonun üzerinde olduğu belirtilmişti. Ancak son açıklamalara göre YouTube TV'nin abone sayısı tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre, YouTube TV toplamda 8 milyon aboneye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde sizlere aktardığımız gibi, YouTube Music ve Premium'un dünya genelinde 100 milyon aboneyi aşmasıyla karşılaştırıldığında bu rakam küçük görünebilir, ancak 8 milyon aboneyle YouTube TV, ABD'nin en büyük TV sağlayıcılarından biri konumunda bulunuyor.

YouTube TV'nin yakın gelecekte popüler uydu sağlayıcılarını geride bırakması ve birkaç yıl içinde kablolu yayın yapan rakiplerinden daha fazla aboneye ulaşması bekleniyor. Ancak bu hedefe ulaşabilmesi için YouTube TV'nin abone kazanım hızını koruması gerekiyor.

YouTube'nun televizyon ekranları üzerinden de yoğun şekilde kullanıldığını belirten YouTube CEO'su Neal Mohan, günlük ortalama 1 milyar saatten fazla YouTube içeriğinin televizyonlar aracılığıyla tüketildiğini paylaştı. Ayrıca Mohan, YouTube Partner Programı'nın 3 milyondan fazla kanala ev sahipliği yaptığını ve son 3 yılda bu program kapsamındaki içerik üreticilerine toplamda 70 milyar dolar ödeme yapıldığını ifade etti.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın