BMW, sürücüsüz motosiklet teknolojisini tanıttı!
Yazar: Editör 17.09.2018 1068 0
Paylaş

Alman otomotiv devi BMW sürücüsüz motosiklet konusunda birkaç senedir sürdürdüğü çalışmalarını nihayet gün yüzüne çıkarttı.

Geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden yayınlanan bir video ile kısa bir tanıtımı yapılan otonom motosiklet, yetenekleri ile şaşırtıyor!


BMW sürücüsüz motosiklet için tarih verdi mi?

2004 yılından beridiri kullanılmakta olan R1200GS modeli üzerinde geliştirilen otonom motosiklet, şu an hala test aşamasında olmakla birlikte BMW‘nin yakın zamanda seri üretime geçirmeyeceği modeller arasında bulunuyor.

Teknolojinin yeteneklerini hâlâ keşfetmekte olduklarını açıklayan yetkililer, net bir tarih vermemekle birlikte bu teknolojinin ilk versiyonunun gelişmiş bir sürüş asistanı olarak piyasaya sürülebileceğinin sinyallerini verdi.

Ayrı bu prototip sayesinde diğer teknolojilerinin daha da stabil hale gelmelerini sağlamayı hedefledikleri BMW yetkilileri, projeden oldukça memnun gözüküyor.

Buna ek olarak, motosiklet eğitimi konusunda da ciddi yardımları dokunabilecek olan bu yeni teknolojinin bu alanda da kullanılma ihtimali oldukça yüksek gibi gözüküyor.

İlk kalkışta bir insan tarafından yönü ve dengesi ayarlanan motosiklet, dengesini sağladıktan sonra herhangi bir insan yardımı olmaksızın ilerleyebiliyor ve dönebiliyor.

Çok çeşitli alanlarda kullanılabilmesi amaçlanan bu proje sonuçlandığında, ilerleyen dönemlerde pizza siparişinizi otonom bir motosiklet getirebilir.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın